Dinamikus jóga

Egy ingergazdag környezetben nehéz egyik pillanatról a másikra lelazulni és átszellemülni. Különösen, ha nagyon dinamikus személyek vagyunk. Erre az esetre javasolnám a dinamikus jógát, mely mentálisan szintén lelazít és fejleszti a koncentrációt és a kreativitást.

A dinamikus jóga vinyasa flow jellegű óra. Elsősorban a fizikai testre, az izmokra, ízületekre és leginkább a gerincre koncentrál. Ezért akkor is érdemes kipróbálnod, ha a jógával kapcsolatos legnagyobb aggályod, hogy túl lassú, hogy nem tudsz lenyugodni és gondolataidat a minden napokról elterelni, valamint hogy nem vagy kellően hajlékony.

A dinamikus jóga egy rendkívül erőt próbáló edzés, ami a klasszikus jóga ászanáit ötvözi a gerinctorna elemeivel. Összetett gyakorlatok erős koncentrációt, önfegyelmet igényelnek, de mindeközben mégis teljesen lelazítanak mentálisan is. A jóga gyakorlatai – különösen kiegészítve a gerinctréning elemeivel – rendkívül sokoldalúan terhelik a mozgásrendszert. Nincs olyan gyakorlat, ami egyetlen izmot, vagy ízületet érintene. Míg az egyik izomcsoport keményen küzd, ugyanazon gyakorlat közben a másik jólesően és hatékonyan nyúlik. Az edzések mozgásanyaga tökéletesen alkalmas a gerinc alapos átmozgatására, az ülő munkából és rossz tartásból adódó gerincproblémák kezelésére. Fő célja az erő és a hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása, a gerinc karbantartása, ezáltal egy funkcionálisan egészséges test elérése.

  • A dinamikus jóga által egészséges, stabil és rugalmas lesz a gerinc.
  • Szálkásabb, tónusosabb lesz az izomzat
  • Laposabb lesz a has, karcsúbb a derék
  • Javítja a tartást, fejleszti a hajlékonyságot
  • Javítja a koncentrációs képességet, mentálisan frissít
  • Javítja a fizikai és a mentális egyensúlyt