Vendégeim mondták

A porckorong.hu nevében ajánlom Annamari óráit

A porckorong.hu nevében ajánlom Annamari óráit, anyagait azoknak, akik nem csak jól szeretnének kinézni, hanem biztosak akarnak lenni abban is, hogy az ajánlott gyakorlatok egészségesek is.

Bene Máté Zoltán

Nem fáj a derekam és fogytam 11 kilót

Egy éve járok Annamarihoz személyi edzésre. Az eredmény: nem fáj a derekam és fogytam 11 kilót. Hála Annamarinak és az elvégeztetett gyakorlatoknak tünetmentesre gyógyult a porckorongsérvem, és két számmal kisebb ruhaméretet hordok. Korábban sok-sok éven keresztül a derékfájás és az elhízás elleni küzdelem összeegyeztethetetlen volt számomra: ha sportoltam, hogy fogyjak, kivégeztem a derekamat, ha pihentettem a derekamat, elkezdtem hízni. Végül annyira leromlott a porckorongsérvem állapota, hogy feladtam azt, hogy hogyan nézek ki, egy célom volt, hogy a derekam annyira rendbe jöjjön, hogy tudjak dolgozni. Ekkor kerültem Annamarihoz, aki nem csak gyógyulást hozott a sok éves derékproblémámra, hanem olyan utat kínált, ami megoldást adott az addig egymással ellentétesnek hitt gyógyulásra és sportolásra. Most minden rendben a derekammal, fogyni sem szeretnék többet. Azért járok Annamarihoz edzésre, mert megszerettette velem az általa kínált mozgásformát, ami fizikai fittséget, mentális kikapcsolódást ad számomra.

Kovács Rita (37)

Odafigyel rád és készséggel segít a problémádon

Annamarival már több mint másfél éve dolgozunk együtt! Gerincsérv problémák miatt kerestem fel. A problémáim akkor már elég súlyosak voltak, állandó derékfájás mely végignyilallt a lábamon és sokszor még a bokám is zsibbadt. Elsőre számomra szimpatikus volt maga a módszer és a hozzáállás is, amit képviselt. Hiszen itt nem csak egy pontra koncentrálunk, hanem az egész testet próbáljuk fejleszteni. Nem könnyű rávenni magad eleinte a gyötrő tornákra, mert ez bizony kőkemény munka, de azért Annamari próbálja minél változatosabbá tenni. Mindent meg lehet vele beszélni és mindig próbálja úgy alakítani a gyakorlatokat, hogy az a lehető legtöbbet hozza ki belőled. Nekem most már hiányoznak az órák, ha egy-két hétig nem tudok menni. Bátran tudom Őt ajánlani mindenkinek, mivel én azt tapasztaltam, hogy odafigyel rád és készséggel segít a problémádon, ugyanakkor jókat lehet vele beszélgetni óra közben, ha bírod szusszal. Ha gyógyulni és fejlődni szeretnél, én csak ajánlani tudom!

Horváth Zsolt (49)

Megtanultam a helyes tartást, a fájdalmat elvágták

Fiatal korom ellenére a gerincem évek óta borzasztó állapotban volt. Annamari óráin megtanultam a helyes tartást és az ehhez szükséges izmok fejlesztését, hozzá számos gyakorlatot. A fájdalmat elvágták. Hát, ez nem Kosmo****, ez TÉNYLEG SEGÍT!

Aki egy nehéz, mélyizmokat fejlesztő órára vágyik és közben befelé is szeretne figyelni, annak Annamarinál a helye!

Imádom óráin a pozitív hangulatot és az azt követő megnyugvást.

Vámos Fanni (26)

Ha feszült vagyok, ellazít, ha tompa az agyam, felélénkít

Több évtizede íróasztalnál dolgozom, rossz testtartásban ülök egész nap. Néhány évi hatha jóga után rátaláltam a dinamikus jógára. Rögtön megtetszett, azóta is rendszeresen járok, egyre többet foglalkozom vele. Örömmel tapasztalom, hogy formálja az alakomat, erősít. Olyan a gyakorlatok tempója, hogy közben végig tudom gondolni, mit kellene még jobban csinálni. Érzem, hogy tudok fejlődni. Soha nem okoz sérülést. Ha feszült vagyok, ellazít, ha tompa az agyam, felélénkít. Külön öröm számomra, hogy már a nagylányaim is velem tartanak az órákra.

Torkos Ferenc (51)

Az edzések jó hangulatban, de kemény, változatos munkával telnek

Annamari edzése miatt nagyon megéri korán kelni! Az edzések jó hangulatban, de kemény, változatos munkával telnek. Az eredmény már egész hamar látszott, és érzem is, hogy jobban odafigyelek a tartásomra és ezt a nyakam és gerincem is meghálálja. A régi “tesiórás” rossz beidegződések pedig már a múlté lettek. Az Annamaris reggelek után sokkal jobban telik a nap:-)

Mohai Anna (37)

Ma már a nyolc órát fájdalommentesen tudom végig ülni

Annamari nagyon kedves, vidám és aranyos, de ugyanakkor kellően szigorú edző. Három hónap híján egy éve járunk a párommal hozzá. A páromnak gerincsérve van, amit már műteni akartak az orvosok. Én napi nyolc órában irodai ülő munkát végzek, aminek köszönhetően a hátam elkezdett fájni. A tornának köszönhetően ma már a nyolc órát fájdalommentesen tudom végig ülni, a páromnak sincsenek már fájdalmai. Az órák vidám hangulatban telnek, a gyakorlatok változatosak. A terhelés a gyakorlatok nehezítése fokozatosan történik. Egyénre szabottan kapjuk a feladatokat, attól függően, hogy mire vagyunk képesek, mit engednek a fizikai korlátaink. Az órák a megbeszélt időben kezdődnek, és a megegyezett ideig tartanak. Csak ajánlani tudom Annamarit mindenkinek, aki mozgásszervi panaszokkal küzd.

Tókos Emese (28) és Fazakas Attila (33)

Az óra teljesen kikapcsol, ellazít és felfrissít

Lassan két éve járok Annamari dinamikus jóga óráira, és ezt igyekszem heti rendszerességgel tenni. A dinamikus jógát nagyon megszerettem, mert a gyakorlatok egyszerre fárasztanak el és kapcsolnak ki ?. Annamari kiváló oktató, jól felépített órákat tart, motiváló, egyesével odafigyel ránk, és gyorsan helyre teszi elrontott mozdulatainkat. Az óra teljesen kikapcsol, ellazít és felfrissít, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Baji Petra (32)

Az órák hangulatosak, sosem unalmasak, mindig elfáradunk és csak úgy repül az idő

Több mint egy éve járok Annamarihoz dinamikus jógára. Már az első órán éreztem, hogy megtaláltam, amit kerestem. Egy bájos, vidám, kitartó és segítőkész edzőt, aki mindig türelmes. Egy olyan mozgásformát, ami minden izmomat megmozgatja és építi, javítja a tartásomat és fejleszt. A dinamikus jóga segített növelni az állóképességemet, a kitartásomat és elhitetni magammal, hogy a test és elme szinte mindenre képes. Az órák hangulatosak, sosem unalmasak, mindig elfáradunk és csak úgy repül az idő. Ezért megéri felkelni hajnal 5-kor, akár heti háromszor is.

Pecznyik Krisztina (27)

Az első néhány edzést követően megszűntek a térd- és derékfájdalmaim

A térdkalácstörésemet követő egy év elteltével – az otthon végzett gyógytorna és a kerékpározás ellenére – még mindig nem éreztem elég stabilnak és erősnek a sérült lábamat, és a térdem terhelés (ideértve a gyógytornát és a kerékpározást is) hatására egyfolytában fájt. Egy születéskori rendellenesség miatt és az ülőmunkából adódóan továbbá derékfájdalmaim is voltak. Ekkor eldöntöttem, hogy személyi edző segítségét kérem. Az edzőterem vezetőjének ajánlására kerestem meg Annamarit. Az órák változatosak, az edzőtermi gépek és a súlyzók mellett saját testsúlyos gyakorlatokat végzünk, ugyanakkor a gyakorlatok pontos kivitelezésére fordított figyelem mellett minden óra jó hangulatban telik. Annamari szakmai tudása, nagyfokú odafigyelése és tanácsai hatására már az első néhány edzést követően megszűntek a térd- és derékfájdalmaim, és sokkal erősebb és stabilabb lett a lábam. Csak ajánlani tudom Őt a hasonló problémákkal küzdő embereknek, és természetesen Mindenkinek!

Dr. Kiss Ágota (37)

Minden órán tanít valami újdonságot

Minden órán tanít valami újdonságot és így rövid idő elteltével rádöbbenünk, hogy valójában már mennyit fejlődtünk. Jó edzőként hétről hétre további elérhető célokkal motivál minket.

Kovács Andrea (35) és Fekete Gyula (37)

Minden edzés egész napra feltölt energiával

Január óta járok Annamarihoz dinamikus jógára. Egy-egy alkalom után nincs olyan izmom, ami ne lett volna átmozgatva, kilazítva, minden edzés egész napra feltölt energiával. Az órái sosem unalmasak, mindig kitalál valami újat, teljesen kezdőknek is bátran ajánlom. Segítőkész, felkészült, figyel mindenkire.

Varga Dóri (26)

Nyugalmat sugároz és kikapcsol egy-egy zsúfolt nap után

Szeretem Annamari jóga óráit, nyugalmat sugároz és kikapcsol egy-egy zsúfolt nap után. Lassan 2 éve járok hozzá és érzem a jótékony hatását mind testileg, mind lelkileg. Személyisége által nekem eddig ő a legtökéletesebb oktató. Bátran ajánlom mindenkinek, aki nyitott a jóga iránt.

Szabó Ilona (40)

Kiválóan motivál és segít a diétámat is összeállítani

Hosszú ideje gerincsérvvel küszködöm és nagyon nehezen találtam olyan szakembert, aki reményt adott arra, hogy ilyen betegséggel is lehet megfelelő edzéseken részt venni, anélkül, hogy állandó derékfájásom legyen. Az edzéseket azóta élvezem és Annamária szakszerűsége és precíz odafigyelése révén szépen fejlődök. Kiválóan motivál és segít a diétámat is összeállítani. Az edzések pedig élvezetesek, tele kihívásokkal és jó humorral.

Pintye Tímea (43)

Az órák egy gondosan felépített szerkezetet követnek

Az órák egy gondosan felépített szerkezetet követnek, ami lehetővé teszi, hogy néhány alkalom elteltével már csak magunkra figyelve tudjunk részt venni. Ugyanakkor nincs két ugyanolyan óra, a hangsúlyok mindig máshol vannak, így megismerhetjük – és rendszeres gyakorlással legyőzhetjük – határainkat.

Farkas Miklós (32)

Mindegy egyes órát nagyon várok

Rendszeresen végzem súlyzós edzést, de mindig szerettem volna kipróbálni a jógát. Lehetőségem nyílt rá a munkahelyem szervezésében, hogy részt vegyek Annamária óráin. Előtte el sem tudtam képzelni, hogy ez nekem menni fog, mivel ez egy teljesen más mozgásforma az eddig általam végzettektől. Az első alkalom nagyon pozitív volt számomra. Azóta mindegy egyes órát nagyon várok. Sokat segít a tartásom javításában, és Annamária kecsessége és kedvessége ráragad az emberre :-). Rendkívül élvezem az óráit, melyek nagyon jól felépítettek, mentálisan is kikapcsol és felfrissít. Mindemellett nagyon segítőkész, egyenként odafigyel ránk, és az órák nagyon jó hangulatban telnek :-).

Mészáros Nikolett (29)

Egy-egy nehéz nap után nagyon jólesik kizökkenni a mindennapi monotonitásból

Annamari kedvessége, pozitív kisugárzása, mindenkire való odafigyelése nagyon megfogó. Az órái dinamikusak, változatosak, az esetlegesen felmerülő igényeket, kéréseket figyelembe szokta venni.

Mióta jógára járok jobb a közérzetem, vidámabbnak érzem magam, könnyebben veszem a napi akadályokat. Egy-egy nehéz nap után nagyon jólesik kizökkenni a mindennapi monotonitásból, feltölt, aktívabbá tesz. Annamari nagyon motiváló, segítőkész. Jó jógaoktatónak tartom.

Dicsőváriné Csillag Éva (41)

Annamari jóga óràja a legjobb testi és szellemi ellazulàst jelenti szàmomra

Annamari jóga óràja a legjobb testi és szellemi ellazulàst jelenti szàmomra, amellett, hogy minden izomcsoportot megfelelően àtmozgat és erősít is. Konditermi edzès tökèletes kiegèszítője, ès az egèsz napos ülőmunka negatív hatàsait is enyhíti. Minden korosztàlynak szívesen ajànlom.

Petró Noémi (33)

Nagy hangsúlyt fektet a gerinc és ízületek védelmére

A csoportos órák kiválasztásánál nálam fontos szempont, hogy az edző a helyes végrehajtás mellett a személyes sajátosságokat (esetleges ízületi vagy egyéb problémákat) is figyelembe vegye. Szeretek úgy órára járni, hogy tudom, teljes mértékben az egészségem megőrzésére és teljesítő képességem fejlesztésére tudok koncentrálni, ahelyett hogy azon aggódnék, hogy megsérülök. Annamari amellett, hogy kiváló oktató, nagy hangsúlyt fektet a gerinc és ízületek védelmére. Órái mindenki számára látogathatóak, hisz mindenki a saját erőnlétének megfelelően tudja elvégezni a gyakorlatokat. Csak ajánlani tudom azok számára, akiknek fontos az egészségük megőrzése mellett az erőnlétük, hajlékonyságuk és állóképességük fejlesztése.

Patay Boglárka (30)

Olyan gyorsan eltelik egy óra, mintha valamelyik barátnőmmel tölteném

Véletlenül kerültem gerinctornára Annamarihoz – Ő volt az egyetlen női személyi edző abban a teremben, ami a lakóhelyemhez közel van. Nem voltam edzőterembe járó alkat, nem vonzott a légkör, úgy éreztem, hogy én nem vagyok idevaló. De fájt a hátam, és kezdeni kellett valamibe, így elmentem a terembe, ahová korábban fallabdázni jártam.

Aztán jött egy lány elém, akit már korábban többször láttam, és megjegyeztem magamnak, mert egy hozzá képest magas fickónak adott feladatokat. El is gondolkodtam, hogy mit tudhat ez a lány, hogy egy ekkora fickó szó nélkül csinálja, amit ez a törékeny lány mond neki?

Első órán megkérdezte, miért jöttem, meghallgatta, hogy itt-ott fáj, megnézte, hogy mennyit bírok, és kitalált egy sor feladatot. Megmutatta, elmondta, javított. És teszi ezt mind a mai napig. Végtelen türelemmel, mert van, hogy tizedszer is megmutat, kijavít egy gyakorlatot, hogy helyesen csináljam. És még sose mondta, hogy már ezerszer megmutattam (ahogy én tenném a helyében J) és nem nevet ki, nem látom az arcán, hogy az agyára megyek. És folyamatosan biztat, és hisz bennem, hogy meg tudom csinálni.

Túl szépen hangzik? Biztos van hibája? Igen, van: nem lehet megvesztegetni…. Hiába hivatkozom gyereknapra, próbálok kicsikarni némi kedvezményt (kevesebb feladatot, több pihenést) hajthatatlan. De mindezt olyan kedvesen teszi, hogy nem érzem az edzőt benne. Semmi felsőbbrendűség, beszélget, kérdez és válaszol!!! Olyan gyorsan eltelik egy óra, mintha valamelyik barátnőmmel tölteném – csak nincsen se csoki, se tea J. Egyetlen dolgot csinálnék másként – az elején úgy kellene csinálni, mintha csak fele annyi súlyt bírnék el, fele annyi gyakorlatot megcsinálni – és akkor néha gyereknap lehetne.

Mészáros Ildikó (40)

A legtökéletesebb levezetése a hétnek

3 éve járok jógázni Annamarihoz. Korábban is próbáltam különböző jógafajtákat, de egyik sem nyerte el a tetszésemet. A dinamikus név megfogott. Sok év folyamatos aerobic után úgy gondoltam, simán menni fog, de hetekbe telt, mire rendesen ki tudtam tartani egy-egy pózt. Annamari felkészültsége, kedves személye, segítőkészsége, változatos órái nem hagynak kétséget afelől, hogy jó helyen vagyok, arról nem is beszélve, hogy fenékformálásban nálam a jóga vitte el a pálmát. ? A legjobb edzésforma 35 felett, de kemény sportok mellé is a legjobb kiegészítés. Szomorú vagyok, amikor ki kell hagynom a péntek esti jógát és a stresszoldást: a legtökéletesebb levezetése a hétnek. Mindenkinek ajánlom, aki komolyan gondolja a sportolást.

Csányi Éva (46)

Féléve még műteni akart egy orvos, most kerékpártúrákat tervezek a nyári napokra

Életem során több sérülést szenvedtem különböző balesetekből kifolyólag. Kéz-, láb-, fej-, gerincsérülések, melyek rövid idő alatt begyógyultak, és míg fiatal voltam nem sokat törődtem ezzel. Mint mondják, ebcsont beforr, éljük az életet. Negyvenes éveimben viszont kezdődtek a problémák. Derékfájás, hátfájás. Nocsak, miért is sántítok? Talán rosszul aludtam, vagy meggörbültem álmomban? Kezdtem keresgélni a válaszokat. Fogyni és több mozgásra lenne szükség. Kerékpározás nyáron és futópad télen, fitness tavasszal és ősszel. Valahogy mind kevésnek bizonyult. Ekkor kaptam meg egy tippet. Elment a terembe, ahol már várt az előre megbeszélt időpontban egy gyönyörű hölgy, Annamari. Le nem vette a szemét rólam torna közben. Pontosan tudta, hol vannak a problémáim, milyen gyakorlatokra van szükség. Ma már nem tudom elképzelni az életem torna nélkül. Mindenkinek ajánlom, aki hasonló problémákkal küzd. Nem szabad feladni. Féléve még műteni akart egy orvos, most kerékpártúrákat tervezek a nyári napokra.

P. Gyula (56)

Kellemes keveréke a gerinctornának, a jógának és az alakformálásnak

Annamari dinamikus jógája a legjobb jógatípus számomra és a gerincproblémákkal küzdők számára véleményem szerint. Kellemes keveréke a gerinctornának, a jógának és az alakformálásnak, mivel mindegyikből tartalmaz egy keveset. Annamari stílusa is ehhez igazodik az edzések során,. Halk zene, kedves figyelmes instrukciók segítik a megfelelő testtartás kialakítását, biztató szavak a kitartást egy-egy nehezebb gyakorlat során.

Ajánlani tudom minden korosztálynak, mindazoknak, akik el szeretnék lazítani testüket és lelküket egyaránt.

Szalókiné Erzsi (63)

Pont ezért járok hozzá, hogy megdolgoztassuk azokat az izmaimat is, amelyekről addig azt sem tudtam, hogy léteznek

Több, mint egy éve járok Annamarihoz személyi edzésre, ami az én esetemben gerinctornát, alakformálást, erősítést (hízókúrát avagy izomtömegnövelést ? ) takar.

Annamari kifogyhatatlan alattomos kis feladatokból ? amelyekről első ránézésre azt gondolja az ember, hogy ez csak játék egy nagy labdával, majd az 1. kör után kezdi komolyan venni, a 2. kör után remegve számol vissza, a 3. kör után pedig kétségbeesve nézi az időt, hogy vajon hány ilyen fér még bele az órába. ? De hát pont ezért járok hozzá, hogy megdolgoztassuk azokat az izmaimat is, amelyekről addig azt sem tudtam, hogy léteznek. A feladatok áldásos hatását pedig élvezem a mindennapokban, főleg az ülőmunka során. Annamariról érdemes még tudni, hogy a kedvenc számai a 3 és a 15, de főleg ezek szorzata. ? Ezen kívül végtelenül kedves és barátságos, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Varga Viktória (35)